Blog

Find tips og ideer til tagbokse, telte, kajakholder og friheden til at opleve i hverdagen eller køre på bilferie med god oppakning

Del:
Kan du køre rundt med en tom tagboks?

Kan du køre rundt med en tom tagboks?

Kan du køre rundt med en tom tagboks? Ja, du kan køre med en tom tagboks i bilen. Men du skal tage højde for en del ting, for hvorfor dog køre rundt med en tom tagboks på taget af bilen i dagligdagen, da det kun giver ulemper for dig, din kørsel og tagboksen.

find svar på hvorfor du bør bruge tiden på afmontering og montering når tagboksen skal bruges, hvilket sjældent er hver dag.

 

Ulemper ved at køre rundt med tom tagboks?

Generelt er der ulemper ved at køre med tagboks i forhold til at køre uden noget på taget. Men der er også ulemper forbundet ved at køre rundt med en tom tagboks på bilen.

For det første vil kørsel med en tom tagboks øge vindmodstanden på din bil, hvilket reducerer brændstof effektiviteten og medføre øget slitage på din bil med tiden.

Tagbokse er praktiske når der skal pakkes ting til ferie eller på weekendtur. Men tagbokse er generelt mere irriterende at køre med end uden, for med fart vil vinden give modstand og kan skabe støj omkring tagbøjler, ligegyldigt om boksen er tom eller ej.

En tagboks øger højden på bilen, og det giver problemer i forhold til at benytte parkeringshuse eller køre ombord på færger.

En tagboks der er tom eller ej, kan også mindske synligheden på vejen på grund af sin størrelse og form.

Se også: Sådan rengør du din tagboks

 

Er der nogen regler for kørsel med en tom biltagboks?

Der er regler for kørsel med ting på taget af bilen, men der findes dog ingen bestemmelser for specifikt at køre rundt med en tom boks på taget af bilen.

 

Kan du køre rundt med tagbøjler i dagligdagen?

Ja, du kan godt køre rundt med tagbøjler i hverdagen. Det anbefales dog ikke at lade tagbøjler sidde på bilen under kørslen, da ligesom med tagboksen kan bøjler skabe et aerodynamisk problem med øget luftmodstand. Det er bedst at fjerne tagbøjlerne der ikke bruges på længere ture. På korte ture i byen hvor farten ikke er høj, er problemet ikke så stort i forhold brændsstofbrug.

Når du vælger at køre med en tom tagboks på taget, er sikkerheden altid vigtigst. Derfor skal man sikre sig fra tid til anden, at tagboksen stadig er monteret korrekt og skruerne ikke har løsnet sig over tid.