Blog

Find tips og ideer til tagbokse, telte, kajakholder og friheden til at opleve i hverdagen eller køre på bilferie med god oppakning

Del:
Hvordan du fjerner støjen fra tagbøjler?

Hvordan du fjerner støjen fra tagbøjler?

Find dine tagbøjler

Er du træt af støj fra dine tagbøjler? Så er du ikke alene.

Tagbøjler og tagboks, kajakholder eller cykelholder er en dejlig praktisk måde at transporterer cykler, kajak og opbakningen til ferien. Men vindmodstanden med ting på taget når du kører med høj fart, kan give en irriterende lyd inde i kabinen.

Hvordan du fjerner støjen fra tagbøjler? Du kan dog heldigvis ofte fikse støjen med enkle hjælpemidler og ændringer i hvordan du pakker tingene. 

Hvorfor er der støj fra tagbøjler under kørsel?

Der er forskellige årsager til støj fra tøjbøjler. Støjen kan komme lige fra materialet i konstruktionen, til måden hvordan du har monteret tagbøjlerne på taget.

Vibrationerne der kan komme under kørsel og give irriterende støj, kan ofte skyldes at du ikke har monteret beslag eller klemmer korrekt. Hvis ikke fødder eller stænger sidder eller er fastspændt korrekt, kan der komme luft ind i de små sprækker, og ved fart vi disse luftlommer skabe larm.

Tagbøjlernes materialer kan også opføre sig lidt anderledes i forhold til kørsel, men hvad end det er aluminium eller plast, skal du altid sikre at alle hulrum i bøjlerne er fyldt ud. For det gængse fejl ved f.eks. Thule tagbøjler er, at hulrummet på undersiden af skinnen ikke har nok vindstøjdæmper. Helt ligesom propperne i enderne sidder for løse, og så kommer vinden ind ved fart.

Endelig kan den måde, du kører med en tagboks på, også påvirke, hvor meget støj den skaber under kørsel. Hvis du kører med høj hastighed, mens du transporterer genstande i din tagboks, vil dette skabe modstand, der forårsager turbulens, som fører til et øget støjniveau inde i dit køretøj. På den anden side kan langsom kørsel, mens du kører langsomt og tager sving forsigtigt, være med til at reducere den støj, som din tagboks skaber, betydeligt.

Se også: Kan du køre rundt med en tom tagboks?

 

Sådan fjerner du støj fra tagbøjler og tagboks

Først og fremmest skal du sikre dig, at skinnerne er fastspændt korrekt og sidder parallelt. Men endnu vigtigere og den hyppige årsag, sørg for at bruge lyddæmpende materialer til montering af din bøjlerne. Brug lyddæmpende tape, skum eller gummipuder mellem tagbøjler og bilen for at absorbere støjen fra vinden.

Montering af tagboks, cykelholder eller andet kan også give støj, hvis f.eks. boksen sidder skævt eller forskudt i forhold til bilen. Hvilket du især vil kunne høre, hvis du kører på motorvej med 110-130 km i timen.

Kvaliten på bøjler eller boks er ofte afgørende for ydeevne af produkter. Svenske Thule er populære for deres kvalitet i forhold til kvalitet med aerodynamisk design, brugervenlighed og det praktiske formål med opbevaring.

Din kørsel kan også hjælpe med reducering af støj, for jo hurtigere du kører jo mere modstand og støj vil det give.