Blog

Find tips og ideer til tagbokse, telte, kajakholder og friheden til at opleve i hverdagen eller køre på bilferie med god oppakning

Del:
Tagbokse eller tagposer til biler?

Tagbokse eller tagposer til biler – hvad du skal vide

Tagbokse eller tasker til biler giver ekstra opbevaringsplads til alle dine ejendele, mens du er på farten. Der er forskelle på de to typer af opbevaring, helt ligesom de har forskellige fordele og ulempen.

 

Forskellen på tagbokse og tagposer til bilen?

Tagbokse og tagposer til biler er ganske forskellige genstande, men de har begge deres fordele, når det kommer til ekstra plads i bilen. Tagbokse i hård materiale er designet med et rummeligt interiør, der giver dig mulighed for at pakke større, tunge og usædvanlige genstande. Tagposer

er et blødt materiale, hvilket gør dem mere fleksible og bedst egnet mindre, lette genstande, men samtidig er poser nemmere at opbevare.

Tagbokse har en hård yderside, der er modstandsdygtig over for slag og andre skader, mens tagposer har et fleksibelt design og letvægtsmaterialer, der gør det muligt at folde dem sammen for nem transport og opbevaring. Her vil tagbokse være tungere og vanskeligere at installere.

 

Choosing a Hard-shell Car Roof Box

Når du skal vælge en tagboks til biler med hård skal, er der flere faktorer, der bør tages i betragtning, herunder størrelse, kapacitet, installationsproces og sikkerhedsfunktioner.

En tagboks til biler med hård skal er den mest almindelige type og typisk lavet af slidstærkt plast eller aluminium. De største tagbokse til biler kan rumme op til 610 liter plads, hvilket gør dem egnet til skiferien eller sommerferien med forskellige større ting som indhold. Her gælder det om at finde den rigtige størrelse til dit behov.

De fleste tagbokse kan let åbnes og lukkes med et enkelt håndtag, hvilket gør det lettere at hente og placere ting uden indsats, hvor især svenske Thule tagbokse er populære for deres brugervenlighed.

Se også: Sådan rengør du din tagboks

 

Ulemper ved tagbokse med hård skal?

  • Tagbokse til biler har låse men vanskelige at sikre hvis nogen vil bryde ind
  • Tagbokse øger vindmodstanden, hvilket medfører højere brændstofforbrug
  • Tagposer til biler giver muligvis ikke tilstrækkelig beskyttelse af skrøbelige genstande under transport
  • Tagbokse til biler optager meget plads, når de ikke er i brug
  • Montering af tagbokse til biler tager lidt tid

 

Ulemper ved at bruge tagposer?

  • Tagposer til biler kan være vanskelige at installere og fastgøre korrekt
  • Tagposer til biler kan tynge dit køretøj og mindske brændstof effektiviteten helt ligesom med andre opbevaringsløsninger på taget
  • Tagposer til biler giver muligvis ikke tilstrækkelig beskyttelse af de ting, der er i dem under kørsel
  • Tagposer til biler kan blive udsat for slitage, når de transporteres på taget af en bil